Osvježeni 308 stigao u BiH
0

FOTO / Predstavljen Peugeotov poboljšani kompakt

Sarajevo-x.com
U prostorijama kompanije BLOK Sarajevo, ovlaštenog Peugeot koncesionara, prezentovan je novi, tačnije temeljito osvježeni, Peugeot 308, a na kojem je najviše pažnje posvećeno ekološkoj efikasnosti i novim tehnologijama.

Sa novim linijama, 308-ica u potpunosti predstavlja najnoviji Peugeotov izgled. Redizajnirane su sve tri verzije modela 308, hatchback, SW i CC, i sa promjenama poput LED svjetala na prednjem dijelu, zaobljenijeg vrha poklopca motora i hromirane zadnje lajsne dodatno je istaknuta elegancija ovog kompakta.

Dinamičnost i emocije, karakteristike koje su i do sada bile prepoznatljive za ovaj model, su dodatno došle do izražaja zahvaljujući ksenonskim svjetlima smještenim u masku boje titanijuma.

„Nova 308-ica nastavlja put svojih prethodnika zadržavajući izuzetne karakteristike držanja na cesti, poseban užitak u vožnji i težnju ka zaštiti okoline. Nakon današnje prezentacije našim kupcima smo u mogućnosti ponuditi izuzetno dobre uslove kupovine ovog modela. Tako za 28.490 KM možete doći do novog 308 1.6HDi sa dizelskim motorom, 92 KS i Access nivoom opreme. Ova verzija između ostalog od opreme uključuje centralno daljinsko zaključavanje, klimu, električne podizače stakala i retrovizora, CD-MP3 uređaj, sportski branik i maglenke te je izuzetno štedljiva sa prosječnom potrošnjom od 4,2l na 100 km. Sa novom e-HDi tehnologijom i Stop & Start sistemom omogućava redukciju potrošnje goriva u gradskim uslovima i do 15 %”, istakao je Denis Mašić, direktor marketinga kompanije Vermont, generalnog uvoznika i distributera Peugeot proizvoda za BiH.

Peugeot 308 se do sada na tržištu istakao i mnogim priznanjima poput Zlatnog volana, te je po istraživanju ADAC-a kao najvećeg njemačkog auto kluba najpouzdanije "ne-njemačko" vozilo u svojoj klasi.