Noviteti
0

Povratak legendarnog škorpiona

FENA
Fiat predstavlja poseban projekt na 77. međunarodnom sajmu automobila u Ženevi: ponovno rađanje jedne od najprestižnijih marki u svijetu moto sporta. Njen simbol je škorpion, a zove se Abarth.

Abarth jer oduvijek bio sinonim za pouzdanost, konkurentnost, strast i uzbuđenje, a sada se vraća, s novim izgledom koji će privući sve ljubitelje moto sporta. Abarth-ova prva izvedba Grande Punta bit će izložena na sajmu u Ženevi, prvi korak za početak onoga što će se kasnije primjenjivati na druge modele. Ova nova avantura započinje u poznatom, iznimno emotivnom kontekstu i ekskluzivnom okruženju Sajma automobila u Ženevi.

Novi dijelovi koji će biti zaštitni znak Abarth marke prikazani su u svojoj snažnoj, originalnoj osobnosti: nova vrlo upadljiva verzija Abarth trkaće pruge osvijetljena LED prugama, dok su novi logo, škorpion i tekst, veći u tri dimenzije od sjajnog aluminija sa svilenkastim efektom. Na štandu će biti predstavljeni Grande Punto Abarth S2000, automobil koji je homologiran za trke i koji se pokazao vrlo uspješnim, i Grande Punto Abarth Preview, konceptualni automobil koji se po prvi put predstavlja javnosti.

To su dvije duše Abarth svijeta: trkaća i standardna proizvodnja. Grande Punto Abarth Preview opremljen je benzinskim motorom 1.4 Turbo s 150 ks na 5500 o/min, pojačan na 155 ks upotrebom benzina s oktanskim brojem 98. Osim toga, zahvaljujući kompletu za nadogradnju, dvostruko snažnija verzija od osnovne (180 ks) će uskoro biti dostupna. To je oživljavanje tradicije iz prošlosti: na primjer, Fiat 500 iz 1958. godine imao je 13 ks na 4000 o/min s najvećom mogućom brzinom od 85 km/h, dok je Fiat 500 Abarth iz iste godine imao 26 ks na 5000 o/min i postizao je najveću moguću brzinu od 118 km/h.