Noviteti
8

Potpuno nova Nissan Micra predstavljena na sajmu u Parizu

Klix.ba
Iako Nissan Micra ostaje mali i moderan gradski auto na sajmu autmobila debitovala je u svojoj petoj generaciji sa najagresivnijim i najmodernijim izgledom ikada. Peta generacija Nissan Micre donosi brojne novosti i hi-tech rješenja kao i vrlo modernu i savremenu ponudu efikasnih motora.

Za one koji se sjecaju Nissanovog konceptnog modela Sway koji je predstavjen početkom ove godine na sajmu automobila u Ženevi nova Micra će izgledati vrlo poznato. Nova Micra, s druge strane, ima malo toga zajedničkog sa aktuelnom generacijom, pa je primjetno agresivnije dizajnirana, a glavni dizajnerski elementi su izražene bočne linije kao i velika maska u Nissanovom prepoznatljivom V obliku.

Zanimljivi su i detalji poput sakrivene ručke zadnjih vrata u C nosaču krova te vizuelno spajanje vočnih stakala sa zadnjim vjetrobranom.

Unutrašnjost je moderno dizajnirana sa naglaskom na modernim tehnologijama i povezivosti, dok je primjetan i skok kvalitete ugrašenih materijala. Posebno zanimljiv detalj je i kvalitetno "surround" ozvučenje koje se sastoji i od posebnih zvučnika koji su ugrašeni u naslone za glavu na prednjim sjedištima.

Trojac malih benzinskih i dizel motora će činiti osnovu ponude, a raspon snage kreće od 75 i završava sa 90 konjskih snaga.

Nissan će novu Micru početi prodavati u Evropi početkom marta iduće godine.

Vezani članci