Noviteti
66

Poslušajte kako zvuči Peugeot 308 GTi 270

Klix.ba
Nakon prošlomjesečne premijere Peugeot je pripremio tri promotivna videomaterijala u kojima bi se na najbolji način trebao vidjeti njihov povratak u elitno društvo sportskih automobila koji su zasnovani na donjoj-srednjoj klasi.

Peugeot 308 GTi (grand tourer injection) u Francuskoj će biti ponuđen u dvije verzije: sa 250, odnosno 270 konjskih snaga, što će u oba slučaja isporučivati 1,6-litarski četverocilindarski turbo-benzinski motor. Vrijednost najvećeg obrtnog momenta iznosi 330 Nm, a pored dodatnih 20 KS uz snažniju verziju stižu veće 18-inčne aluminijske felge i ograničena blokada diferencijala. Prijenos snage obavljat će se isključivo preko ručnog 6-stepenog mjenjača.

Promotivni videomaterijali prikazuju snažniju GTi varijantu 308-ice koja se uz adekvatan izduvni sistem sa dvostrukim završecima može pohvaliti veoma ubjedljivom zvučnom kulisom.

Peugeot je u Francuskoj već počeo primati narudžbe, a početna cijena za model 308 GTi 270 (koji se smatra ljutim konkurentom Megana RS) iznosi 37.200 eura. Kupci koji žele dvobojnu karoseriju (crveno i crno) morat će izdvojiti dodatnih 1.800 eura. Prve isporuke očekuju se početkom jeseni.