Noviteti
94

Poslušajte kako zvuči Alfa Romeo Giulia QV

Klix.ba
Iz Alfa Romea je stigao novi promotivni videomaterijal u kojem se može čuti raskošan zvuk benzinskog biturbo V6 motora koji je svoje mjesto našao u najsnažnijoj varijanti Giulia QV (Quadrifoglio Verde).

Najsnažniju Giuliu pokreće 2,9-litarski V6 biturbo motor koji je derivat Ferrarija i razvija 510 KS. Snaga motora prenosi se na zadnju osovinu, a kupcima će uz doplatu biti ponuđen i prijenos snage na obje osovine.

Zamišljena i razvijena da bude direktan konkurent BMW-u M3, Mercedesu C63 AMG i Audiju RS4, Giulia QV razvija nešto više od 320 km/h, a teška je oko 1.500 kilograma. Spomenuti kilogrami na osovine su raspoređeni u omjeru 50:50. Masa automobila reducirana je korištenjem laganih materijala kao što su aluminij i karbon.

U Alfa Romeu su saopštili da će više detalja o jednom od najboljih trovolumenskih automobila svih vremena biti objavljeno prilikom predstavljanja publici na septembarskom Sajmu automobila u Frankfurtu, gdje će Alfa također predstaviti i ostale verzije zavodljive nasljednice modela 159.