Noviteti
19

Porsche Exclusive predstavio poseban Boxster S

Klix.ba
Porscheov odjel zadužen za posebne izvedbe standardnih modela predstavio je Boxster S s kojim se na neki način naglašava da crvena boja nikad neće izaći iz mode.

Skladna karoserija Porscheovog sportskog roadstera obojena je Guard crvenom bojom, a istom bojom obojen je zadnji difuzor zraka, kućišta vanjskih retrovizora i zaštitne cijevi u slučaju prevrtanja. Za ovu priliku, Boxster S se isporučuje na ekskluzivnim 19-inčnim felgama.

Crveni detalji u unutrašnjosti vidljivi su na podlozi instrumenata, centralno smještenom satu i oblozi samog ključa za pokretanje. Sportska sjedišta obložena su perforiranom kožom, a alkantara je svoje mjesto pronašla na upravljaču.

Porsche Boxster S pokreće centralno smješten 3,4-litarski 6-cilindarski boxer motor koji razvija 315 KS pri 6.700 obr/min i nudi 360 Nm najvećeg obrtnog momenta od 4.500 do 5.800 obr/min. U ovom slučaju u Porsche Exclusive odabrali su automatski mjenjač sa dva kvačila (PDK) uz koji Boxster S od 0 do 100 km/h stiže nakon 5 sekundi. Maksimalna brzina automobila iznosi 277 km/h, a prosječna potrošnja 8,2 litara nakon 100 pređenih kilometara.