Noviteti
2

Porsche 964 nakon "posjete" DP Motorsportu

Klix.ba
U tuning kompaniji DP Motorsport pripremili su zanimljiv program poboljšanja za Porsche 911 serije 964.

Karoserija je za ovu priliku obojena limeta zelenom bojom, što se odlično uklopilo sa crnom bojom poklopca prtljažnika i poklopca motora.

Uz aerodinamički karoserijski kit tu su i karakteristične naljepnice na vratima na koje se (ako za to bude potrebe) može postaviti startni broj. DP Motorsport nudi nekoliko opcija povećanja snage motora. Najslabija varijanta motora iz 3,6-lltarske radne zapremine nudi 290 KS, a u slučaju povećanja radne zapremine na 3,8 litara snaga motora penje se na 330 KS.

Pored dodatnih konjskih snaga automobil je opremljen podesivim ovjesom koji "potpisuje“ renomirana kompanija Bilstein, a tu su i posebne 17-inčne felge na kojima su gume dimenzija 205/50 ZR 17 (naprijed) i 225/50 ZR 17 (nazad).

Zelena boja karoserije u unutrašnjosti je korištena kao podloga na obrtomjeru, a u istoj boji je i sigurnosni kavez. Besprijekoran retro stil potvrđen je klasičnim sportskim upravljačem (Momo Prototipo) i školjkastim sjedištima na kojima su sigurnosni pojasevi u četiri tačke vezanja.