Automobili
0

Peugeot noviteti u 2009. godini

Sarajevo-x.com
Peugeot je u 2009. godini predstavio nekoliko novih kao i redizajniranih modela kako bi ponudio adekvatna rješenja za sve potrebe svojih kupaca i opravdao ukazano povjerenje Peugeot vozača.

Da su Peugeot modeli potpuno neodoljivi, potvrdilo je i predstavljanje modela 206 + koji je na bosanskohercegovačkom tržištu uz prisustvo velikog broja zvanica predstavljen u maju na "čokoladnoj" zabavi. Za užitak u ljetnoj vožnji Peugeot je u julu predstavio novi 308 CC za kojeg kažu da je spoj elegancije, užitka, praktičnosti i sigurnosti. Model 308 CC se ističe veličanstvenom prilagodljivošću svog stila, upadljivog oblika prožetog hromiranim detaljima koji još više uveličavaju njegov elegantni profil, dok spektakularna LED svjetla doprinose jedinstvenoj prepoznatljivosti automobila kako po danu tako i po noći.

Na ovogodišnjem Sajmu automobila u Banjoj Luci bosanskohercegovačkim kupcima su predstavljena i dva nova modela, Peugeot 3008 i 5008, koja su od samog nastajanja do pojavljivanja izazvala veliku pažnju stručne javnosti.

Peugeot 3008 je kompaktan, prostran i inovativan crossover koji objedinjuje oblike SUV-a, MPV-a i hatchback-a, dok je 5008 novi Peugeotov koncept monuvolumenskih vozila sa pet ili sedam sjedišta, koji je ojačao Peugeotovu ulogu u segmentu porodičnih automobila i koji će biti dostupan u prvom kvartalu 2010. godine.

Peugeot stilisti i inžinjeri su u 2009. godini ostvarili i želju stručnjaka i poznavalaca auto industrije da se RCZ koji je predstavljen kao koncept, pojavi u serijskoj proizvodnji. Stručnim Peugeot dizajnerima je upravo i pošlo za rukom da kreiraju model ekpresivnog i inovativnog stila sa luksuznim dodacima u unutrašnjosti automobila i sa ekološki osviještenim motorima koji pružaju poseban užitak u vožnji.

Ostvarena je visoka ambicija kreatora da kroz kvalitet i sposobnost jednostavnog upravljanja vozilom, ovom modelu pruže jak i upečatljiv identitet.

Nakon mnogobrojnih noviteta u 2009. godini, Peugeot najavljuje i veoma inovativnu 2010. godinu u kojoj će i dalje osluškivati potrebe svojih kupaca i nuditi idealna rješenja za ugodnu i sigurnu vožnju.