Spremni za proljeće
0

Peugeot 207 CC i 308 CC u specijalnom izdanju

Klix.ba
Peugeot je za ljubitelje kabriolet vozila za početak proljeća pripremio posebnu serijju 207 CC i 308 CC pod nazivom “Roland Garros”.
Serija je dobila naziv po legendarnom francuskom pilotu iz Prvog svjetskog rata. Oba modela odlikuje najviši nivo opreme “Allure”. Dok je 308 CC i prije bio dostupan sa kožnim presvlakama, kožna sjedišta su novitet kod 207 CC u kombinaciji sive i crne boje. Logo “Roland Garros” na sjedištima i patosnicama dodatno ukrašava elegantnu unutrašnjost modela.

Dizajneri ovih modela su nastojali da i kroz vanjski izgled specijalne serije predstave eleganciju vozila, pa su posebno obratili pažnju na farove koji su istaknuti sa crnim okvirima. Kombinacija sive, crne i bijele boje korištena je i na felgama kako bi elegantna nota bila upotpunjena.

Dodatna oprema poput grijanja u sjedištu, senzori za parkiranje, Bluetooth i drugi dodaci sastavni je dio “Roland Garros” serije.

Ljubitelji kabrioleta moraće brzo reagovati ako žele postati vlasnici jednog od “Roland Garros” modela jer će 207 CC biti proizveden u samo 400 primjeraka, a 308 CC u 320.