Noviteti
0

Peugeot 2008 zvanično stigao i na bh. tržište

Klix.ba
Prvi Peugeotov urbani crossover 2008 ovog vikenda predstavljen je premijerno i na bh. tržištu.

Kreirana da zadovolji ukuse kupaca na globalnom nivou i pruži jedinstveno iskustvo u vožnji, 2008-ica jedno je od Peugeotovih vozila koje odiše jedinstvenim stilom, funkcionalnošću i dobrim kvalitetom, koji sada mogu iskusiti i kupci u BiH. Peugeot 2008 za evropsko tržište proizvodi se u tvornici Mulhouse u Francuskoj.

"S obzirom na veliko interesovanje i brojne upite ljubitelja Peugeota u BiH vezano za model 2008, sretni smo što im konačno možemo ponuditi ovo vozilo koje osigurava potpuno novi koncept vožnje i upotpunjuje njihov stil života. Vozilo predstavlja idealan balans komfora, stabilnosti i dinamičnosti, što će mu zasigurno donijeti brojne obožavatelje i ovdje. U BiH je dostupno 5 različitih izvedbi motora i to 3 dizelske i 2 benzinske varijante. Početna cijena benzinca je 27.070 KM sa PDV-om, a dizela 30.280 KM. Najviše upita i interesovanja kupaca očekujemo kada je riječ o verziji sa dizelskim motorom 1,6l e-HDi sa 92 KS, Start & Stop sistemom i srednjim paketom opreme Active. Cijena ovog modela iznosi 34.640 KM", istakao je Denis Mašić, direktor prodaje i marketinga kompanije Vermont, generalnog uvoznika i distributera Peugeot proizvoda za BiH.

Crossover 2008 sa karakteristikama hatchbacka doveden je do savršenstva zahvaljujući Peugeotovom iskustvu kroz model 3008 s kojim je doživio međunarodni uspjeh. Dužina vozila je 4,16 m, a širina 1,74 m. Međuosovinski razmak od 2,54 m osigurava komforno putovanje, a prtljažnik od 350 litara nudi dovoljno prostora za prtljag svih putnika.

Prednja strana vozila u potpunosti oslikava karakteristike Peugeot brenda. Poklopac motora je fino oblikovan te odaje jačinu i sigurnost vozila. Lagana karoserija, aerodinamična silueta i širok izbor motora su prednosti koje omogućavaju manju potrošnju goriva i nizak nivo emisije CO2: od 3,8 l/100 km i samo 98g/km. Ekspertiza i tehnološka inovacija sa 3-cilindričnim benzinskim motorom, nova generacija Stop & Start uvedena na benzinskom motoru i dizel e-HDi pomogli su pozicioniranju 2008-ice kao lidera u segmentu ekoloških ciljeva i osiguravanja visokog nivoa zadovoljstva u vožnji.