Noviteti
14

Ovako izgleda Mercedesova C-Klasa

Klix.ba
Na internetu su se pojavile fotografije nove C-Klase koja će biti predstavljena na Sjevernoameričkom međunarodnom sajmu automobila.

Automobil izgleda poput mješavine E i S-Klase, odlikuje ga evolucionaran dizajn, a dobio je istaknutu prednju masku, LED farove i pažljivo izrađenu karoseriju. Njegov stražnji kraj je inspirisan Mercedesom CLA, gdje se može vidjeti i dvostruki izduvni sistem, kao i svjetla u stilu S-Klase.

Prema pisanju magazina Auto55.de, nadolazeća C-Klasa koristi novu platformu, koja ima duže međuosovinsko rastojanje u odnosu na prethodniu. Uprkos tome što je veći od prethodnog, novi model će biti lakši za 100 kg zahvaljujući korištenju aluminijskih panela karoserije.

Nova C-Klasa će prvobitno biti ponuđena s tri različina motora. Ponuda uključuje 1,6-litarski četverocilindrični motor sa turbopunjačem, koji razvija 157 KS i 250 Nm obrtnog momenta, 2,0-litarski četverocilindrični motor sa turbopunjačem, koji isporučuje 186 KS i 300 Nm obrtnog momenta te 2,2-litarski četverocilindrični dizel sa 170 KS i 400 Nm obrtnog momenta.

Zvanično predstavljanje nove C-Klase se očekuje 16. decembra.