Noviteti
0

Otkrivene skice nove generacije Audija A3

Sarajevo-x.com
Audi je objavio prve tri skice sljedeće generacije modela A3, uključujući i limuzinsku varijantu koja je prikazana u formi koncepta prošlog mjeseca na sajmu automobila u Ženevi.
Skice otkrivaju evoluciju u izgledu Audijevog najbolje prodavanog modela sa troja vrata, koji će imati oštrije linije u odnosu na aktuelni model, a pratiti će i dizajnerske karakteristike Audija A6.

Unutrašnjost će biti opremljena tehnologijom preuzetom od aktuelnih modela, a opciono će sadržavati i MMI sistem, kao i ultratanki ekran za infotainment sistem.

Međuosovinsko rastojanje limuzinske varijante iznosi 2.630 mm, što je za 35 mm duže u odnosu na varijantu sa troja vrata, biće širi i niži, vjerovatno istih dimenzija kao i Audi A4.

Inženjeri tvrde da će nova generacija Audija A3 imati široku ponudu agregata. Planirane su hibridni, plug-in hibridni i motori na prirodni gas, a moguća je i potpuno električna verzija. U ponudi će se naći i aktuelni benzinski i dizelski motori.

Varijanta sa troja vrata će vjerovatno biti predstavljena na sajmu automobila u Ženevi sljedeće godine. Nakon toga je na redu varijanta sa petorim vratima i limuzinska varijanta, kao i varijanta sa mekanim krovom.