Noviteti
9

Otkriven obnovljeni BMW X3

Klix.ba
Kompanija BMW je otkrila svoj obnovljeni model X3.

Redizajnirani model je dobio nove branike, prednju masku, farove, retrovizore i naplatke od legura, a dodane su i nove boje eksterijera. Ukoliko standardni model ne izgleda dovoljno sportski, moguće je dobiti i xLine paket, koji uključuje metalne ukrase, ekskluzivne 18 ili 19-inčne točkove, sportska sjedišta i sportski ovjes.

Promjena u unutrašnjosti nema mnogo, ali su tu nove presvlake, ljepši ukrasi i novi držači čaša. Poboljšan je i infotainment sistem, kao i iDrive kontroler sa integrisanim touchpadom. Automobil može biti opremljen i "Smart Openerom", koji otvara vrata prtljažnika kada stavite stopalo ispod stražnjeg branika.

Ispod haube se nalazi nova generacija 2,0-litarskih četverocilindričnih dizelskih motora. X3 xDrive20d razvija 190 KS uz 400 Nm obrtnog momenta, što je povećanje za 6 KS i 20 Nm obrtnog momenta. Veći obrtni moment omogućava ubrzanje od 0 do 100 km/h za 8,1 sekundu.

Tu je i ekonomični X3 sDrive18d koji ima gume sa niskim koeficijentom otpora kotrljanju točkova, pogon na zadnje točkove i 2,0-litarski turbodizelski motor koji isporučuje 150 KS uz 360 Nm obrtnog momenta. Prosječna potrošnja itnosi 5 litara na 100 pređenih kilometara, a emisija CO2 je 131 g/km.

Prodaja BMW X3 počinje u SAD-u na proljeće, a cijena iznosi 39.325 dolara.

Vezani članci