Noviteti
24

Otkriven Mercedes AMG GLE63 S Coupe sa 577 KS

Klix.ba
Nakon prošlosedmičnog nagovještaja, kompanija Mercedes je otkrila svoj model GLE63 AMG S Coupe.

Automobil je dizajniran tako da bude rival BMW-u X6 M. Radi se o crossoveru sa agresivnim prednjim dijelom i jednodijelnom rešetkom hladnjaka sa jednom letvicom. Model je dobio i LED farove, izduvni sistem sa četiri cijevi i 22-inčne naplatke od legura.

Unutrašnjost je veoma slična onoj u standardnom modelu, ali je postavljen upravljač s ravnim donjim dijelom i sportska sjedišta presvučeni Nappa kožom, a redizajnirana je i kožom presvučena instrument-tabla sa pokazivačima od lažnih karbonskih vlakana. Prednja sjedišta imaju grijače. Automobil je dobio i papučice od nehrđajućeg čelika, patosnice sa AMG oznakom i Harman Kardon audio sistem.

Pokreće ga 5,5-litarski V8 twin-turbo motor koji razvija 577 KS uz 760 Nm obrtnog momenta. Uparen je sa AMG SPEEDSHIFT PLUS 7G-TRONIC mjenjačem i 4MATIC pogonom. Crossover od 0 do 100 km/h ubrzava za 4,2 sekunde.

Mercedes GLE63 AMG S Coupe ima AMG Ride Control sportski sistem suspenzije, ACTIVE CUrce sistem i Spors Direct-Steer sistem upravljanja.

Za zaustavljanje se brine kočioni sistem visokih performansi sa diskovima promjera 5,4x1,4 naprijed i 16,6x1,6 inča nazad.

Vezani članci