Noviteti
4

Otkriven izgled Fabije Combi R5, Škoda najavila četiri automobila za Worthersee

Klix.ba
Skoda Fabia Combi R5
Škoda je u potpunosti otkrila izgled Fabije Combi R5, kao i još četiri automobila koji će biti predstavljeni na GTI Meetingu u Wortherseeju.

Karavanska verzija Fabije R5 je ofarbana u kombinaciju bijele, zelene i crne boje, a dobila je i 18-inčne naplatke. Tu su i branici agresivnijeg izgleda sa usisnicima zraka na prednjem dijelu, kao i crnu rešetku hladnjaka i retrovizore u obliku krila. Na stražnjem dijelu automobila je postavljen veliki spojler, kao i masivni stražnji branik sa centralno postavljenom izduvnom cijevi.

Automobil pokreće 1,6-litarski turbo motor preuzet od reli verzije Škode Fabije R5, koja će također biti izložena. Češki proizvođač je naveo da će relijaški automobil stići u Worthersee gotovo direktno sa svog prvog i veoma uspješnog nastupa.

U Worthersee stiže i Škoda FUNstar, kojoj će ovaj događaj biti prilika za debi. Automobil je ofarban u bijelu boju, a ukrašen je neon zelenim ukrasima. Dobio je 18-inčne naplatke od legura, LED dnevna svjetla, dvostruke ventilacijske otvore na poklopcu motora, LED projektore koji projektiraju kompanijin logo i slično.

Škoda Fabija opremljena paketom Red&Grey je veoma privlačna, ofarbana je u bijelu i boju sa sivim i crvenim linijama koje se prodežu od poklopca motora, preko krova do prtljažnika. Paket uključuje Red Savio 17-inčne točkove od legura, crvene retrovizore u obliku krila, prednji spojler, pragove, stražnji difuzor i krovni spojler.

Škoda će predstaviti i Octaviju Combi RS 230, koja će se na tržištu naći u junu ove godine. Pokreće je 2,0-litarski benzinski motor koji isporučuje 227 KS. Uparen je sa šestostepenim manuelnim mjenjačem.

Automobil od 0 do 100 km/h ubrzava za samo 6,8 sekundi, a maksimalna brzina iznosi 247 km/h. To znači da se radi o najbržoj serijskoj Octaviji Combi svih vremena.