Noviteti
0

Otkriven Aston Martin V12 Vantage S Roadster

Klix.ba
Snažni sportski automobil Aston Martin V12 Vantage je danas otkriven u roadster verziji, a radi se o najbržem modelu s otvorenim krovom koji je kompanija ikada proizvela.

Aston Martin V12 Vanatage S Roadster dijeli mehaničke karakteristike sa Coupeom, tako da snaga dolazi od moćnog 5,9-litarskog V12 motora koji isporučuje 566 KS. Od 0 do 100 km/h ubrzava za 3,9 sekundi, a njegova maksimalna brzina iznosi 323 km/h.

Snaga se na točkove prenosi preko sedmostepenog automatiziranog manuelnog Sportshift III mjenjača.

Krov od tkanine je težak 80 kg, a ukupna težina automobila iznosi 1.745 kg. To znači da je lakši od predhodnika iz 2012. godine za 20 kg. Izuzev krova, Roadster je identičan Coupeu.

Prilagodljiva šasija uključuje Bilstein prilagodljive amortizere s tri faze, sistem kontrole dinamičke stabilnosti, također tri faze, kao i ABS sistem s dvije faze. Promjene su moguće uz odabir jednog od tri načina vožnje, Normal, Sport i Track.

Način vožnje Sport prilagođava asistiranje prilikom upravljanja uz pomoć sistema Servotroni, kao i zvuk sportskog izduvnog sistema te brzinu i vrijeme promjene brzine i odgovora na papučicu gasa.

Standardna oprema uključuje karbon-keramičke kočnice. Opciono je moguće dobiti naplatke od legura sa 10 krakova, kao i paket Interior Carbon.

Partnerska kompanija Q nudi specijalne opcije za eksterijer i interijer automobila.