Noviteti
14

Osvježeni BMW Serije 6 doživio manje promjene

Klix.ba
Kompanija BMW je otkrila obnovljenu Seriju 6, koja će biti predstavljena u januaru na Sjevernoameričkom međunarodnom sajmu automobila u Detroitu.

Iskreno, nije lako pronaći promjene koje donosi obnovljena Serija A. Radi se o promjenama na prednjem braniku, bubrežastoj rešetki, farovima sa LED sijalicama i stražnjem braniku, a u ponudi su i nove metalik boje karoserije glacier, srebrena, cashmere srebrena, mediteransko plava i Melbourne crvena.

Novi 17-inčni točkovi su dostupni za modele sa šestocilindričnim motorima, a snažnije V8 verzije dobijaju 18-inčne naplatke. Novi 20-inčni naplaci su dodatna opcija.

U unutrašnjosti su manje promjene, a tiču se kože, head-up ekrana i kvalitetnijih materijala.

Motori su preuzeti od prethodne verzije. Tu su 4,4-litarski twin-turbo V8 motor koji razvija 560 KS uz 680 Nm obrtnog momenta. Za ubrzanje od 0 do 100 km/h su potrebne 4,2 sekunde, a ograničena maksimalna brzina iznosi 250 km/h. Sa opcionim M Driver's paketom se maksimalna brzina povećava na 305 km/h.

Za dodatni novac svi motori mogu dobiti xDrive pogon na sva četiri točka. Težina je povećana za 75 kg, ali se poboljšavaju trakcija i ubrzanje.

Osvježeni BMW Serije 6 će debitovati u januaru na Sjevernoameričkom međunarodnom sajmu automobila.

Vezani članci