Mercedes nastavlja sa obnovom
0

Osvježen i C63 AMG

Sarajevo-x.com
Zvaničnici njemačke kompanije "Mercedes-Benz" bi se trebali ozbiljno zabrinuti jer je ovo već drugi put da su u javnost "procurile" fotografije Mercedesa C63 AMG.

Na posljednjim fotografijama osvježenog modela se vidi agresivni izgled prednjeg dijela, izmijenjena maska, novi farovi i LED maglenke. Izmjene na zadnjem dijelu uključuju promijenjeni branik i stražnja svjetla.

Fotografija unutrašnjosti još uvijek nema. Špekuliše se da neće biti značajnijih promjena, a najsnažnija varijanta bi trebala posjedovati sportska sjedišta, AMG upravljač i crnu centralnu konzolu.

Ispod poklopca nalazi se 6,3-litarski v8 motor sa običnim ubrizgavanjem goriva i 451 KS uz 600 Nm obrtnog momenta. Motor je uparen sa sedmostepenim "SpeedShift" MCT mjenjačem koji nudi poboljšanu ekonomičnost i performanse. Sedan verzija od 0 do 100 km/h ubrzava za 4,5 sekundi, a prosječna potrošnja je 12 litara na 100 pređenih kilometara. Što se tiče karavana, do "stotke" stiže za 4,6 sekundi, a na 100 pređenih kilometara u prosjeku potroši 12,3 litra.

Kupcima će biti ponuđeno mnogo dodatne opreme uključujući i AMG Performance paket koji snagu povećava na 481 KS. Svi detalji će vjerovatno biti otkriveni na sajmu automobila u Ženevi.