Noviteti
23

Opel Astra OPC Line: Izgled prije svega

Klix.ba
Opcioni paket karoserijskih komponenti OPC Line Opel već neko vrijeme nudi uz nekolicinu svojih modela, a sada je u ponudi i za aktuelnu Astru K.

Dok čekamo da Opel svoju aktuelnu Astru ponudi u najsnažnijoj OPC verziji, u njemačkoj su automobilskoj kompaniji za Astru K pripremili paket karoserijskih komponenti s kojim očekuju da će animirati kupce koji, prije svega ostalog, preferiraju izgled automobila. U prevodu: s paketom OPC Line Astra K, nažalost, nije dobila nikakva mehanička poboljšanja na koja aludira akronim OPC (Opel Performance Center).

Opcioni paket OPC Line na njemačkom tržištu košta 1.150 eura, a u Opelu zauzvrat nude novi prednji odbojnik sa većim otvorima za strujanje zraka, markantne obloge pragova i drugačiji zadnji odbojnik s vertikalno postavljenim katadiopterima.

Svi spomenuti karoserijski elementi isporučuju se u jednoj od osam ponuđenih boja karoserije automobila, a paket OPC Line može se naručiti uz pakete Active, Dynamic i Innovation.

Za one koji očekuju mnogo više od atraktivne karoserije, Opel bi na predstojećem Sajmu automobila u Parizu trebao predstaviti Astru GSi s pojačanim 1,6-litarskim turbo benzinskim motorom koji bi trebao ponuditi nešto više od 200 KS, a najsnažnija Astra OPC (280 KS) bit će predstavljena naredne godine.

Vezani članci