Širenje ponude Audija
0

FOTO / Od naredne godine stiže Audi A1 s 5 vrata

Sarajevo-x.com
Uz manje izmjene vanjskih dimenzija Audi će uz svoj novi model, A1 Sportback, kupcima ponuditi i posebnu narandžastu boju „samoa orange“.

U odnosu na trovratnu varijantu, Audi A1 Sportback duži je i viši za 6 milimetara. Pored uobičajenih paketa opreme kupcima će se ponuditi i u varijanti „S line“.

Pored toga, kupci će moći birati između šest ponuđenih motora: tri benzinska i tri dizelska. Osnovni benzinski motor je 1,2-litarski TFSI snage 86 KS. Jači 1,4-litarski TFSI motor moći će se dobiti u dvije varijante: sa 122 ili 185 KS.

Poklonici dizelskih opcija moći će birati između 1,6-litarskog TDI motora u varijanti sa 90, odnosno 105 KS. Snažniji dvolitarski TDI motor raspolaže sa 143 KS.

Proslavljeni 7-stepeni „S tronic“ mjenjač biće dio serijske opreme uz najsnažniji 1,4-litarski benzinski motor, ali će se u doplati moći dobiti i uz pojedine slabije varijante. Audi A1 Sportback moći će se izabrati u 12 boja, uključujući i novu narandžastu boju koja se neće nuditi uz trovratni A1. Početak prodaje očekuje se početkom naredne godine, a cijena osnovnog 1,2-litarskog benzinskog modela u Njemačkoj iznosiće 16.950 eura.