Noviteti
0

Obnovljeni Peugeot 406 Coupe

Klix.ba
Od sada propeti lavić sa značkom 406 Coupe ponosno pokazuje svoje nove dizajnersko-trendovske atribute.

Ovaj prelijepi komad automobilske industije koji je izašao iz crtaona Pininfarine, je ovih dana ugledao svjetlo dana u drugom izdanju koje će mu pomoći u borbi na okrutnom tržištu.

Slijedeći tekuće trendove na automobilskom tržištu, gdje su automobili dobili ulogu modnog detalja, Peugeot je uspio od ionako atraktivnog automobila stvoriti još ljepši i privlačniji coupe. Najveće promjene je doživjela prednja maska na kojoj je usisnik zraka znatno povećan i redizajniran što ovoj 406-ici daje ekstremno agresivan izgled, a to je upravo i nedostajalo prednjem djelu. Na zadnjem djelu su provedene izmjene u najmanjim količinama te će samo iskusni i pažljivi posmatrači primjetiti neznatne promjene na stop svjetlima.

U unutrašnjosti od sada vladaju novi materijali, naravno kvalitetniji dok je dizajn ostao na istoj razini kao i kod prethodnika. Pored kvalitetnijih materijala od sada u coupe 406-ici će nas maziti znatno unaprijeđena završna obrada koja je od presudnog značaja u automobilima ove klase. Ponuda motora je ostala ista što znači da nas u paleti očekuju dva benzinca i jedan turbodizelski HDi agregat, čije osobine su uvelike poznate i provjerene.