Noviteti
3

Obnovljen Renault Kangoo

Klix.ba
Francuska kompanija Renault osvježila je putničke verzije modela Kangoo i Grand Kangoo, koje će debitovati u Ženevi.

Automobil će biti dostupan u dvije nove Extrem i Business verzije, pored postojećih verzija Life, Zen i Intens. Kupci će moći izabrati iz bogate ponude benzinskih i dizel motora, uključujući Energy dCi sa 75 i 90 KS te Energy TCe sa 115 KS. Tu je i agregat Energy dCi sa 110 KS, koji ima emisiju CO2 od samo 115g/km.

Najbogatija Extrem verzija ima branik u dva tona, 15-inčne točkove, krovne šine i zatamnjena stražnja stakla. Verzija Business je namijenjena poslovnim ljudima.

Što se tiče opreme, ona uključuje ESC sistem za elektronsku kontrolu stabilnosti, Hill Start Assist, koji sprečava kretanje vozila unazad pri zaustavljanju na uzbrdici i Extended Grip sistem koji omogućava poboljšanje trakcije pogonskih točkova i prilagođavanje podlogama sa smanjenim trenjem, a tu su i Renaultov R-Link multimedijalni sistem, start/stop sistem, Energy Smart Management (ESM) sistem koji omogućava povrat energije kod usporavanja ili kočenja, u trenucima niske efikasnosti alternatora te novi radio sa Bluetooth i USB podrškom.

Obnovljeni Kangoo se već može naručiti, a početna cijena u Francuskoj je 18.200 eura.