Noviteti
0

Objavljena prva zvanična fotografija KIA-e Optime

Klix.ba
Nakon prošlosedmičnog teasera, kompanija KIA je objavila prvu zvaničnu fotografiju koja otkriva izgled sljedeće generacije modela Optima.

Nova Optima donosi i novi dizajn koji sadrži dosta karakteristika koncepta SPORTSPACE. Zadržan je "tigrov nos", rešetka hladnjaka izgleda elegantnije, a tu su i novi naplaci od legura.

Iz KIA-e tvrde da će njihova četvrta generacija modela Optima ponuditi bogat izbor motora te da ima mnogo više prostora u unutrašnjosti. Osim toga, opremljena je vrhunskom tehnologijom koju ne posjeduje odlazeći model.

Sedanu će se najvjerovatnije pridružiti i karavan, koji je također nagoviješten konceptom SPORTSPACE. Motori će biti bazirani na onim koji pokreću Hyundai Sonatu. U SAD-u će Optima biti ponuđena sa 1,6-litarskim benzinskim motorom sa turbopunjačem, 2,5-litarskim atmosferskim motorom i snažnim, 2,0-litarskim turbo motorom.

Kada je riječ o evropskom tržištu, kupcima će automobil biti ponuđen sa poboljšanom verzijom 1,7-litarskog CRDI motora. Taj motor će se naći i u dizel-hibridnoj verziji modela.