Nastavak uspješne serije
0

Novi Volkswagen Golf Mk7

Sarajevo-x.com
Ovo su prve slike novog Volkswagenovog Golfa Mk7 snimljene tokom testiranja u planina Eiffel u Njemačkoj. Prvi modeli na tržištu će biti dostupni 2012. godine, piše britanski Car Magazine.

Zahvaljujući svjetskoj ekonomskoj krizi Golf Mk6 je zabilježio sniženu prodaju za 60.000 modela u prve dvije četvrtine 2009. godine. Ipak to ne znači da će VW požuriti sa predstavljanjem novog Golfa, veće se trenutni model držati još nekoliko dodatnih mjeseci zbog troškova novog Porchea.

Još uvijek se ne zna kako će izgledati konačna verzija novog modela. Iako je predstavljanje pomjereno za nekoliko mjeseci, dizajn se nije mjenjao.

Šef dizajnera Walter de'Silva je nedavno priznao da mu je odbar dizajna za Mk7 prouzrokovao besane noći, a konačni izbor će pasti na jedan od dva dizajna koja su u opticijau. Očekuje se da de'Silva napravi mix ta dva dizajna, trudeći se da zadrži prepoznatljivi izgled Golfa, ali i pokušavajući se odmaknuti od standardnog izgleda. Nadasve težak posao.

Novi Golf će biti zasnovan na novoj fleksibilnoj MQB platfomi koja će biti korištena u Audiju A3 2011. godine. Fleksibilnost pokazuje i podatak da će se naći i u novom Passatu, krajem 2011. godine.