Noviteti
38

Novi Passat nudit će se u verzijama CC i Alltrack

Klix.ba
Iz Volkswagena je stigla potvrda da će se novi Passat nuditi i u varijantama CC i Alltrack koje bi se u sjevernoameričkim i evropskim prodajnim salonima trebale pojaviti u naredne dvije do tri godine.

Passat B8 trenutno se nudi kao klasična trovolumenska limuzina i karavan, ali prema riječima Klausa Bischoffa, koji u Volkswagenu obavlja funkciju direktora dizajnerskog odjela, u Volkswagenu već rade na proširenju ponude.

Preciznih datuma još uvijek nema, ali se zna da će aktuelni Passat CC ostati u produkciji još dvije godine. Novi Passat Alltrack opet će biti dostupan samo u karavanskoj karoserijskoj varijanti, a odlikovat će ga povećan klirens, novi sistem pogona na sva četiri točka i plastični karoserijski dodaci.

Informacije o najsnažnijem Passatu R, koji bi trebao naslijediti model R36, za sada su prilično šture, ali se zna da će biti ponuđen s pogonom preko obje osovine (4MOTION). Očekuje se da će ga pokretati benzinski 6-cilindarski motor, iako konačna odluka o tome još nije donesena.