Noviteti
0

Novi Nissan X-Trail od sada dostupan i u BiH

Klix.ba
Preoblikovan od temelja, novi Nissan X-Trail se pridružuje novom Qashqaiju i Jukeu u Nissanovoj sveobuhvatnoj porodici crossovera, donoseći novu tehnologiju, stil i najveću praktičnost u klasi. Novi X-Trail označava početak još jednog uzbudljivog poglavlja u priči o uspjehu Nissanovih crossovera.

X-Trail kombinuje cijenjeno Nissanovo iskustvo i poznavanje terenaca i integralnih pogona s novim idejama i tehnologijama inspirisanim pionirskim modelima crossovera marke. Rezultat je automobil koji redefinira segment kompaktnih SUV-ova.

Konstruisan na novoj platformi Common Module Family (CMF), razvijenoj u Alijansi Renault-Nissan, novi je X-Trail snažan i upotpunjen poput prethodnog modela, no dodaje stil crossovera i efikasnost, uzbudljiv izgled, inovativnu tehnologiju, te izuzetnu udobnost i praktičnost.

U unutrašnjosti X-Trail putnicima nudi potpuno nov ugođaj. Kabina je od samog početka oblikovana za opcionalnih sedam sjedišta i ima raspored ukoso, kao u kinu, pa svaki putnik ima odličan pogled prema naprijed. Zbog primjene vrhunskih materijala i domišljatog oblikovanja, X-Trail postavlja nova mjerila kad je riječ o pristupačnosti stražnjih sjedišta, prostoru za putnike u opcionalnom trećem redu i tehnologiji u unutrašnjosti. Tu je i NissanConnect posljednje generacije, sistem koji nudi integraciju pametnog telefona i niz inovacija poput nekoliko već instaliranih aplikacija radi „povezanijeg” doživljaja vožnje (aplikacije dostupne ovisno o tržištu).

Novi X-Trail pokreće snažan ali štedljiv dCi 130 motor koji optimalno pomiruje izvrsnu uglađenost s ekonomičnom potrošnjom. Dostupan je s pogonom na dva ili četiri točka (All Mode 4x4-i posljednje generacije). U kombinaciji s novim Nissanovim sistemom kontrole šasije i „sigurnosnim štitom”, pogonski sklop novog X-Traila vozaču nudi sveobuhvatnu mrežu sigurnosnih i komfornih obilježja koja osiguravaju da svako putovanje bude ugodno.

X-Trail će imati itekako važnu ulogu u Nissanovoj sve većoj porodici crossovera. Proizvodit će se u devet tvornica širom svijeta za najrazličitija tržišta. U svjetskim razmjerima, njegov je prethodnik bio jedan od najprodavanijih automobila kompanije, a od nove se izvedbe očekuje znatan doprinos Nissanovom srednjoročnom poslovnom planu Power 88, koji obuhvata fiskalne godine 2011. - 2016.

Osnovni Nissan X-Trail na tržištu Bosne i Hercegovine je 1,6 dCi motorom, pogonom na prednje točkove i sa Visia paketom opreme, te do registracije košta 49.668 KM. Model pogonjen istim motorom ali sa bogatijim paketom opreme Acenta i sa pogonom na sve točkove do registracije košta 58,071 KM.