Noviteti
0

Novi Infiniti QX56

Klix.ba
Infiniti nastavlja svoje veliko širenje game modela velikim korakom tako što će u proljeće 2004. godine predstaviti potpuno novi luksuzni SUV.

Infiniti QX56 će biti pokretan moćnim 5.6 litrenim V8 agregatom što će ga činiti već četvrtim Infinitijem kojeg pokreće 8-cilindarski agregat u V konfiguraciji, te će se tako pridružiti sedanima Q45 i M45 te crossover SUV-u FX45.

Također ovo će biti treći Infiniti koji snagu prenosi putem svih točkova uz pomenuti FX i nedavno predstavljeni G35 sportski sedan.

Ovaj pomenuti agregat će u QX-u ostvarivati punih 315 KS, a karakteriše ga i moderna tehnologija drive-by-wire upravljanja dovodom goriva te laka gradnja zahvaljujući upotrebi aluminija za izradu glave motora i molbidenom presvučenih klipova.

Svaki QX56 će snagu prenositi putem 5-stepenog automatskog mjenjača sa elektronskom kontrolom.

Novi QX56, koji je ujedno i prvi Infinitijev model koji se sastavlja u Sjevernoj Americi, je zamišljen da pruži potpuno luksuzno okruženje za čak osam putnika uz veoma prepoznatljiv i progresivan styling i hrpu moderne tehnologije.

Veliki trud je uložen i u cilju osiguravanja vrhunskih performansi kako na off-road tako i na on-road podlogama.

Infiniti QX56 se očekuje u prodaji u proljeće iduće godine a prvu zvaničnu premijeru će imati u januaru na detroitskom auto sajmu.