Cijene od 59.900 KM
11

FOTO / Novi Hyundai Santa Fe stigao u BiH

Klix.ba
Novi Hyundai santa Fe je danas zvaničnom premijerom u restoranu Una u Sarajevu predstavljen tržištu Bosne i Hercegovine. Kako je prethodni model bio vrlo popularan i dobro prihvaćen, može se očekivati da će i radikalno novi Santa Fe privući još više kupaca.

Stvaranjem modela naglasak je bio na efikasnoj potrošnji, što odgovara porastu potražnje za porodičnim i ekološkim motorima u prilog tome ide međunarodni certifikat koji priprada ISO 14014 okolišnim standardima koji je izdan od strane njemačkog TUV Nord-a, a znači da se u svakoj fazi životnog ciklusa ovog proizvoda vrši vrednovanje i evaluiranje njegovog uticaja na okolinu.

Novi Santa Fe je progresivno SUV vozilo koje je unaprijeđeno u svakom smislu bilo to da se radi o preformansama motora, dizajnu enterijera ili eksterijera, novi Santa Fe je SUV vozilo (D segment) Premium klase koje je dizajnirano tako da u svakom momentu može izazvati emocije.

Hyundai sa novim Santa Fe-om nastavlja da gradi reputaciju kreirajući tako jedno od najsigurnijih vozila na tržištu. Porodica je stavljena na prvo mjesto, snažna i robusna karoserija, najsavremeniji sistem zračnih jastuka, te sigurnosni sistemi koji su unaprijeđeni približili su se perfekciji, pa tako isti ne samo da su napredovali u smislu sigurnosti putnika nego i pješaka podjednako.

Pasivni i aktivni sistemi sigurnosti nude optimalnu stabilnost u vožnji i zahtjevaju minimalne napore vozača, ali ipak osiguravaju maksimalne rezultate i pouzdanost u bilo kojim vremenskim uslovima.

Novi Santa Fe je doslovno nakrcan naprednim sistemima aktivne sigurnosti kao što su ESC- electronic stability control sa HAC - Hill assist control (pomoć pri kretanju na uzbrdici), DBC - Downhill brake control (pomaže vozaču pri kočenju na strmini), BAC - Braking assist system (povećava kočnu silu pri iznenadnim situacijama), TCS - Traction control system (održava pravac vozila, sprječava proklizavanje) i VSM - Vehicle stability management (omogućava apliciranje kočione sile ravnomjerno na sve četiri točka u zavisnosti od situacije na cesti.

Sistemi pasivne sigurnosti ističu se elementima kao što su sistem zračnih jastuka i unaprijeđeni mehanizam sigurnosnih pojaseva, a koji su najsavremeniji sistemi sigurnosti koji su unikatni na tržištu SUV vozila.

Santa Fe je opremljen sa zračnim jastucima za vozača i suvozača, 2 bočna zračna jastuka, zračnim zavjesama i kao novitet zračnim jastukom za koljena vozača kao standardni dio opreme, a koji su postavljeni tako da minimiziraju povrede vozača i svih putnika prilikom sudara.

Novi Santa Fe dolazi opremljen sa svjetski vodećom trećom generacijom common rail tehnologije i najsavremenijim VGT motorima naoružanim sa eksplozivnim performansama i u klasi vodećoj ekonomičnoj potrošnji. Također, u ponudi sa novim modelom pored 2.2 CRDi dizelaša sa 197 KS, te 2.4 GDI benzinca sa 192 KS, kao novitet pojavit će se i i 2.0 CRDi motor EU6 standarda sa 150 KS.

Pored ekonomične potrošnje i eksplozivnih performansi Hyundai je vodeći u klasi po emsiji CO2 od 149 g/km kod 2.2 CRDI dizelskog motora. Razlog zašto performanse motora moraju biti konstantno unaprijeđivane nisu samo eksplozivna snaga, okretljivost, minimalna vibracija i buka motora, ono što je važnije od svega toga jeste minimizacija potrošnje goriva i emitovanja štetnih gasova.

Na tržištu BiH trenutno u ponudi će se naći benzinski motor 2.4 GDI 2WD sa osnovnim paketom opreme od 59.900 KM sa PDV-om, pored toga u ponudi će se naći dizelski motor 2.2. CRDi 2WD od 73.290 KM sa PDV-om, te dokazano najintersantniji 2.2 CRDI 4WD od 76.290 KM sa PDV-om.

Za ljubitelje luksuza i one najzahtjevnije u ponudi se nalazi i 2.2 CRDI 4WD sa paketom opreme Executive i iznosi 92.790 KM sa PDV-om. Opciono je ponuđena doplata za 7 sjedišta koja koštaju 1.200 KM.