Noviteti
295

Novi BMW Serije 7 uslikan prije premijere

Klix.ba
Značajno prije zvanične premijere pojavilo se nekoliko fotografija koje pokazuju potpuno novu generaciju BMW-a Serije 7, i to bez ikakvih maski.

Prve fotografije koje su nastale na nekom skrivenom parkingu pokazuju kako će novi BMW Serije 7 u potpunosti pratiti dizajnerski trend aktuelnih modela ove marke. Tako će dobiti zantno manja i elegantnija svjetla koja će biti ponuđena sa inovativnom "BMW Laserlight" tehnologijom.

Također, prednji dio je primjetno elegantniji zahvaljujući novom odbojniku čije linije su gotovo identične onome koji se ugrađuje na Seriju 6. Na zadnjem dijelu elegancija i status Serije 7 istaknuti su novim stop svjetlima koja su razdjeljena elegantnom hromiranom lajsnom.

Unutrašnjost je također vizuelno prepoznatljiva sa manjih modela BMW-a, ali je čak i na ovoj fotografiji vidljivo da će nivo luksuza i materijala biti na nivou koji se očekuje od najskupljeg modela u ponudi.

Ponuda motora još uvijek nije zvanično potvrđena, ali se očekuje da će biti ponuđen i 2,0-litarski četverocilindraš sa 260 KS, kao i redni šestocilindraš sa 330 KS, te V8 sa 460 KS. Vrh ponude bi trebao biti 6,6-litarski V12 model sa oko 600 KS. Ponuda dizelskih motora, ali i hibridnog pogona, biće jednako raznovrsna, sa ponudom snage od 275 kS pa sve do 400 KS.