Noviteti
9

Nova Astra bit će spremna do jeseni

Klix.ba
U Opelu su zvanično potvrdili da će naredna generacija modela Astra svoju svjetsku premijeru imati na ovogodišnjem Sajmu automobila u Frankfurtu koji će se održati u drugoj polovini septembra.

Njemačka automobilska kompanija koja je u sastavu General Motorsa objavila je nekoliko fotografija nove Astre koja ulazi u posljednju razvojnu fazu. Izvršni direktor Opela, dr. Karl-Thomas Neumann, u videomaterijalu je spomenuo da će novu Astru karakterisati izvanredan dizajn karoserije, naglašena štedljivost i nekolicina inovativnih rješenja.

U Opelu su također naglasili da je nova Astra kreirana ispočetka, jer je pred Opelove dizajnere i inžinjere u ovom slučaju stavljen „prazan bijeli list papira“. Rezultat svega bit će automobil donje-srednje klase koji će aktuelnu Astru nadmašiti u svakom pogledu.

Iako su vanjske dimenzije nove Astre reducirane u odnosu na odlazeći model, prostor u putničkoj kabini bit će veći nego do sada. Automobil će biti osjetno lakši i pokretat će ga najmoderniji motori nove generacije.

Vezani članci