Noviteti
0

Nissan u Frankfurtu predstavio novi X-Trail

Klix.ba
Na sajmu automobila u Franfurtu Nissan je predstavio model X-Trail.

U odnosu na prethodnika, novi X-Trail dobio je znatno atraktivniju karoseriju koja "čuči" na 19-inčnim točkovima.

Prodaja kreće u prvom kvartalu naredne godine, a modeli sa skupljim paketima opreme dobit će kožom obloženu unutrašnjost i LED glavna i dnevna svjetla. Kupac će moći doplatiti za dodatna dva sjedišta u trećem redu. Zadnji par vrata otvara se pod uglom od skoro 80 stepeni, što omogućava veoma lagan pristup putničkom prostoru, a pored toga zahvaljujući većem međuosovinskom rastojanju putnici u drugom redu dobili su veoma raskošan prostor u predjelu nogu. Preklopiva sjedišta u trećem redu omogućavaju znatno povećanje prtljažnog prostora.

Novi X-Trail dobio je posljednju generaciju Nissanovog ALL MODE 4x4i sistema pogona kojim se rukuje preklopnikom na centralnoj konzoli. Vozač može birati između pogona na dva ili stalnog pogona na sva četiri točka. Tu je i opcija koja distribuciju snage automatski prenosi na dva ili sva četiri točka. Uz sistem 'Active Ride Control' ovjes X-Traila automatski se prilagođava kvaliteti podloge ispod točkova. Sistem 'Active Engine Brake' zadužen je za promptno i adekvatno kočenje motorom u pojedinim situacijama, što svakako doprinosi ukupnoj stabilnosti automobila.

I na kraju, tu je i sistem 'Active Trace Control', koji stalnim nadziranjem stepena zakrenutosti upravljača, brzine, doziranje gasa i kočnice, pojedinačnom preraspodjelom kočne sile na svaki točak znatno reducira podupravljanje. Poput većine modernih SUV-ova X-Trail, također, posjeduje sisteme za pomoć prilikom polaska na usponu i prilikom vožnje na veoma strmim dionicama.

Vezani članci