Noviteti
44

Nissan predstavio Qashqai 360° u Konjicu

Piše: E.Z.
Foto: E. Z./Klix.ba
(Foto: Elvir Zubović/Klix.ba)
Prigodnom prezentacijom i promocijom svih ljepota Opštine Konjic, Nissan je predstavio novu verziju svog najpopularnijeg modela. Tako je sada u ponudu Qashqaija uvrštena i verzija pod imenom 360°, a koja sa sobom donosi promišljen odabir dodatnih opcija koje u ovom modelu dolaze kao dio serisjke opreme.

Uspjeh novog Qashqaija Nissan slavi uvođenjem posebne serije 360°. Nova je verzija pozicionirana između postojeće Acente i vrhunski opremljene Tekne, što neke Nissanove napredne tehnologije čini još pristupačnijim.

Izvana novu verziju 360° krase jedinstveni 18-inčni aluminijski naplatci sa elegantnom i prepoznatljivom dijamantnom završnom obradom. Također, zadnja su stakla zatamnjena. Kupci koji žele još više, mogu odabrati opcijski paket s panoramskim staklenim krovom pune dužine i krovnim nosačima.

Nissanova strast za dovođenjem novih tehnologija što širem krugu korisnika, istaknuta je opremom za sigurnost, udobnost i zabavu nove verzije 360°. U središtu pažnje je hvaljeni panoramski monitor (Around View Monitor, AVM), Nissanov jedinstveni "asistent" za parkiranje i vožnju, koje vozaču nudi panoramski pogled na prostor u neposrednoj blizini vozila. Panoramski monitor je potpuno integrisan u Qashqaijev najnoviji sistem zabave NissanConnect, skup tehnologija koje obuhvaćaju mogućnost povezivanja pametnog telefona i napredni sistem satelitske navigacije s planiranjem putovanja Google Send to Car.

U serijsku opremu modela Qashqai 360° uključeni su pametni ključ 'IKey', parkirni senzori sprijeda i nazad, te unutrašnji retrovizor sa funkcijom automatskog zatamnjenja.

Kupce koji odaberu verziju 360° će se obradovati i sveobuhvatnim paketom sigurnosne opreme. Nissanov hvaljeni sistem Safety Shield je dio serijske opreme koji još većem broju vozača nudi bezbrižnost u vožnji i tehnologije koje se prvi put pojavljuju u tom segmentu vozila. Među njima su sistem za izbjegavanje frontalnih sudara, prepoznavanje saobraćajnih znakova, upozoravanje na izlazak iz trake i automatsko upravljanje dugim svjetlima.

Nissan Qashqai 360° se nudi sa svim aktuelnim motorima i mjenjačima, a najpovoljniji je dostupan za 40,200 KM do registracije i sa benzinskim motorom 1,2 DIG-T od 115 KS. Najpristupačniji dizelski Qashqai 360° stiže s 1,5 dCi motorom od 110 KS i košta 44,300 KM do registracije.

Vezani članci