Noviteti
0

Nissan: Mjerači trenutačne potrošnje goriva u svim automobilima

FENA
Nissan je objavio kako će svi budući modeli biti opremljeni mjeračem trenutačne potrošnje goriva zahvaljujući kojem će vozači imati više informacija o utjecaju svog stila vožnje na potrošnju goriva, javljaju hrvatski mediji.

Novi će sistem opremati i modele iz postojeće game kada se na njima, u skladu s proizvodnim planom, budu radile manje izmjene.

Mjerač daje vozaču podatke o trenutačnoj i prosječnoj potrošnji goriva. Tako će na primjer prilikom ubrzavanja, vozač odmah vidjeti povećanje potrošnje goriva na mjeraču.

Nissanova interna istraživanja pokazala su da vozači nastoje poboljšati svoje navike vezane uz ekološki način vožnje, potaknuti podacima o potrošnji goriva u stvarnom vremenu, što bi potencijalno moglo dovesti do prosječnog smanjenja potrošnje za oko 10 posto.

Nissan je još u januaru ove godine dodao novu uslugu informiranja o ekološkom načinu vožnje u svoj navigacijski sustav CARWINGS kako bi pridonio širenju ekoloških vozačkih navika. Ugradnjom mjerača trenutačne potrošnje goriva u glavnu instrumentnu ploču kao dijela serijske opreme na svim novim modelima, Nissan se nada povećati broj ekološki osviještenih vozača.

Uvođenje mjerača trenutačne potrošnje goriva dio je cjelokupnih napora kompanije za lansiranjem široke ponude tehnologija koje brinu o okolišu u okviru njezinog srednjoročnog ekološkog akcijskog plana, Nissanovog zelenog programa 2010.