Noviteti
0

Nissan lansirao revidirani X-Trail

Sarajevo-x.com
Japanski prizvođač automobila "Nissan" je na tržište plasirao svoj revidirani terenac X-Trail sa izmijenjenim eksterijerom i interijerom, kao i sa poboljšanim dizelskim motorom.

Najviše izmjena je doživio prednji dio automobila, gdje su redizajnirani prednja maska i branik kao i prednji farovi. Ugrađena su i nova LED-svjetla na zadnjoj strani, a optimizirana je i aerodinamika podvozja, čime je koeficijent otpora zraka smanjen sa 0.36 na 0.35.

Lukovi točkova su također povećani kako bi se dobio prostor za nove naplatke od osamnaest inča, a dostupni su i oni od sedamnaest inča. Ove izmjene su rezultirale povećanjem dužine, visine i širine vozila za deset milimetara.

Za izradu unutrašnjosti vozila, kao i za sjedišta, korišteni su kvalitetniji i mekši materijali. Redizajnirana zadnja sjedišta omogućavaju dodatnih deset milimetara za noge putnika.

Značajna poboljšanja 2,0-litarskog dCi dizelskog motora su zadovoljila Euro 5 ekološke norme. Manuelni mjenjač je značajno poboljšan kako se obezbjedile bolje performanse i ekonomičnost.

Prodaja revidiranog X-Traila će početi u oktobru ove godine, a cijena i detaljne specifikacije će biti poznate neposredno prije početka prodaje, objavio je "Autocar".

Vezani članci