Noviteti
4

Naredne godine stiže Renault Clio RS Gordini

Klix.ba
Sa prodajnom cijenom od oko 28.000 eura, Renault će naredne godine ponuditi Clio RS Gordini čiji će 1,6-litarski turbo motor razvijati 230 KS i 285 Nm obrtnog momenta, što je za 30 KS i 51 Nm više od onoga što se sada može dobiti uz novi Clio RS.

Da bi stvari oko performansi bile još povoljnije u odnosu na serijski Clio RS, verzija Gordini bit će lakša za 25 kilograma.

Zahvaljujući Cup šasiji automobil će biti 10 milimetara niži, a uz spomenutu šasiju stižu i 18-inčne bijele felge. Ubrzanje od 0 do 100 km/h iznosi 5,9 sekundi, uz maksimalnu brzinu od 250 km/h. Kao podsjetnik, novi Clio RS od 0 do 100 km/h stiže za 6,7 sekundi, a maksimalna brzina iznosi 230 km/h.

Kupci će moći izabrati između četiri boje karoserije (plava, bijela, crvena i siva), a u zavisnosti od boje automobila stižu adekvatne boje karakterističnih uzdužnih dvostrukih ukrasnih linija. Kućišta vanjskih retrovizora nudit će se u crnoj ili bijeloj boji. Unutrašnjost automobila karakterišu Recaro sportska sjedišta obložena kombinacijom crne glatke kože i alkantare, prošivena bijelim koncem, sa utisnutim logotipom Gordinija.

Tu su i aluminijumske papučice, fragmenti od karbon fibera, R-Link sa RS monitorom, crni ili plavi sigurnosni pojasevi i upravljač obložen crnom alkantarom. Sve zajedno, zvuči obećavajuće.

Vezani članci