Ferrari zagrijava motore
6

FOTO / Naredne godine dolazi F150, nasljednik legendarnog Enza

Klix.ba
Naredne godine, najavili su iz Ferrarija, predstavit će F150, automobil koji po karakteristikama više zaslužuje biti na stazama Formule 1 nego na ulicama.
Ferrari Magazine, koji objavljuje ova italijanska automobilska kompanija, objavio je prve fotografije, kako su ga nazvali, "superautomobila" koji prave u Maranellu. On će biti nasljednik legendarnog Enza, poznatijeg kao Ferrari F70 i nazvat će ga Ferrari 150, kao bolid Formule 1 iz 2011. godine.

Tačan datum i mjesto premijerne prezentacije ovog Ferrarija još uvijek nisu poznati. Mediji spekuliraju kako će to biti na Sajmu automobila u Ženevi u martu ili mjesec dana kasnije u Šangaju. Tada će biti poznate sve karakteristike, kao i tačan dizajn, jer prema fotografijama koje su objavljene u magazinu Ferrarija, za sada se daju naslutiti prednji i zadnji kraj.

F150 će biti najbrži automobil proizveden u Maranellu. Njegova ukupna težina bit će 1.200 kilograma, dok neki mediji pišu kako će ipak ta težina iznositi 1.000 kilograma. Nasljednik Enza ubrzavati će od 0 do 100 km/h za samo 2,5 sekundi, a za te performanse najzaslužniji će biti V12 motor koji proizvodi čak 750 konjskih snaga.

Cijena ovog superautomobila mogla bi biti veća od milion eura.