Noviteti
0

Na vrhu ponude Hyundaija bit će Genesis G90

Klix.ba
Iz Hyundaijeve novoosnovane divizije Genesis, koja će biti zadužena za produkciju najluksuznijih modela južnokorejskog automobilskog brenda, stigli su prvi teaseri na kojima se može vidjeti kako izgleda nasljednik modela Equus.

Osnivanjem posebne divizije Genesis u Hyundaiju su odlučili da se uključe u borbu za kupce koji svoj automobil traže među najluksuznijim limuzinama. Jedna od zanimljivih limuzina u tom segmentu, s kojom će Hyundai zamijeniti aktuelni model Equus, nosit će naziv Genesis G90. Podsjećanja radi, Genesis će Hyundaiju predstavljati ono što je Lexus Toyoti ili Infiniti Nissanu.

Luksuzni G90 trebao bi biti prvi od šest modela Genesisa čija bi realizacija trebala biti završena do kraja ove dekade. Opisan kao "besprijekoran spoj elegancije i tehnologije“, Genesis G90 na prikazanim teaserima izgleda veoma poželjno, a ukupan dojam dodatno pojačavaju veliki aluminijski točkovi. Prednjim dijelom skladne karoserije dominira velika hromirana maska hladnjaka "okružena“ skladnim LED svjetlima i LED dnevnim svjetlima.

Nasljednik modela Equus u osnovici je produkcijska verzija konceptnog modela Vision G, a uskoro bi mu se mogao priključiti i Genesis G80, ali nešto manji model G70. Priča Genesisa trebala bi biti kompletirana Coupe modelom, crossoverom srednje veličine i velikim SUV-om.

Prodaja Genesisa G90 trebala bi početi narednog mjeseca i prvo će krenuti u Južnoj Koreji. Na tamošnjem tržištu automobil bi trebao nositi oznaku EQ900.

Vezani članci