Noviteti
0

Mini predstavio John Cooper Works Convertible

Klix.ba
Iz Minija stiže nova cabrio verzija najsnažnijeg modela John Cooper Works. Automobil pokreće četverocilindarski dvolitarski turbo-benzinski motor koji raspolaže sa 231 KS.

U odnosu na ostale modele iz ponude Minija, JCW Convertible izvana je prepoznatljiv po novodizajniranom prednjem odbojniku, većim otvorima za usis zraka i saćastoj masci hladnjaka. Tu su i LED svjetla, posebne ultralagane 17-inčne aluminijske felge i sportski izduvni sistem razvijen isključivo za JCW. Električno pokretanom platnenom višeslojnom sklopivom krovu za potpuno podizanje odnosno sklapanje potrebno je 18 sekundi.

Operacija je izvodiva do brzine automobila koja ne prelazi 30 km/h. Zapremina prtljažnika iznosi 215 litara, a među posebnosti u prostranoj putničkoj kabini spadaju nova sportska sjedišta i revidirani instrumenti.

Najsnažniji "open air" Mini pokreće dvolitarski četverocilindarski turbo-benzinski motor koji razvija 231 KS i nudi 320 Nm najvećeg obrtnog momenta. U kombinaciji sa 6-stepenim ručnim mjenjačem JCW Convertible će od 0 do 100 km/h stići nakon 6,6 sekundi, a maksimalna brzina iznosi 242 km/h. Ako se kupac odluči za opcioni 6-stepeni automatski mjenjač Steptronic, ubrzanje od 0 do 100 km/h iznosi 6,5 sekundi, a maksimalna brzina u tom slučaju je nešto manja (240 km/h).

U prilog vrhunskim performansama Minija John Cooper Works Convertible ide sportski ovjes i kočni sistem koji "potpisuje" Brembo, a tu je i elektronska blokada diferencijala. Za vrhunsko uživanje pod otvorenim nebom potrebno je izdvojiti oko 33.000 eura.

Vezani članci