Noviteti
9

Mercedes-Benz predstavio svoje najbolje modele i tehnologije na stazi Navak

Klix.ba
Kompanija Star Import, generalni distributer za Mercedes-Benz i smart vozila u Srbiji, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini u saradnji sa Daimlerom na NAVAK stazi u Subotištu organizovala jedinstven događaju pod nazivom Star Experience "Remek-djela". Posebno za ovu priliku bio je izložen sportski model Mercedes-AMG GT u svom prirodnom okruženju na trkaćem poligonu.

Svi učesnici treninga mogli su da uživaju u uzbudljivoj vožnji najnovijih i najatraktivnijih Mercedes-Benz modela kroz četiri specijalno pripremljena segmenta:

"Intelligent drive" - Instruktori Mercedes-Benz Trening centra iz Srbije i vozačke akademije iz Njemačke predstavili su najinteligentniju E-Klasu koja je besprijekorno kočila iza zaustavljenih vozila, izbjegavala poprečni promet, pješake i sve drugo što joj se našlo na putu. Vozači su kroz specifične situacije u vožnji upoznali najnovije funkcije Mercedes-Benz Intelligent Drive sistema. (Active Brake Assist, Drive Pilot, Pedestian Safety, Remote Park Pilot)

"Agility" - test vožnja sportskih modela na stazi uz instruktore koji su savjetima doprinijeli uzbudljivoj, dinamičnoj i bezbjednoj vožnji uključivala je Mercedes-Benz AMG GT S, C63 S AMG koji raspolažu sa 509 KS, najnovije baby AMG predstavnike u obliku C43 AMG 4-MATIC, C43 AMG Coupe i SLC43 AMG sa 367 KS. Naravno, u koloni se našao i neizbježni A45 AMG.

Posebnu pažnju tokom ovog segmenta privukao je Mercedes-AMG GT S, drugi automobil nakon legendarnog SLS AMG modela koji je u potpunosti razvijen u AMG diviziji.

"Safety parcour" - posebno osmišljeni poligoni za simulaciju iznenadnog kočenja i izbjegavanja prepreka na putu uz demonstraciju Mercedes-Benz sistema za asistenciju u novoj E-Klasi i C-Klasi Coupe.

"On Road" - Ništa manje impresivna je bila i postavka automobila na ovom segmentu; SL400, S500 Cabriolet, S500 Coupe, E220d i V250 Exclusive. Vozači su bili u prilici da upoznaju vozila i da isprobaju napredne sisteme bezbjednosti i asistencije na otvorenom putu.

Po prvi put u našoj regiji, posebno za ovu priliku, izložen je interaktivni smart kutak gdje su se našli najnoviji smart modeli i to u i verziji kućnog tunera Brabusa. Na ovom dodatnom poligonu mogli su se dočarati okretnost ovog malog gradskog automobila velikih mogućnosti.

Cijeli događaj su vodili profesionalni instruktori vožnje iz Mercedes-Benz vozačke akademije u saradnji sa Mercedes-Benz trening centrom iz Srbije i Nacionalnom vozačkom akademijom - NAVAK. Ovogodišnji glavni instruktor Stefan Neuberger primijenio je unaprijeđen način vježbe i treninga na najbržim Mercedes-Benz modelima.

Svi prisutni bili su prilici da se u posebno osmišljenom postprodajnom dijelu upoznaju sa benefitima originalnih rezervnih dijelova i postprodajnih akcija.

Karavan Mercedes-Benz vozila je posjetio sedam zemalja, između ostalih Mađarsku, Hrvatsku, Sloveniju i Ukrajinu, a nakon Srbije, Mercedes-Benz karavan seli se u Latviju.