Noviteti
21

Mercedes-AMG predstavio crossover GLC43 Coupe

Klix.ba
Mercedesov odgovor na BMW X4 M40i publici će premijerno biti predstavljen ove jeseni na Sajmu automobila u Parizu.

Coupe crossover pokreće AMG-ov benzinski trolitarski biturbo V6 motor koji raspolaže sa 367 konjskih snaga i 520 Nm najvećeg obrtnog momenta. Isti motor pokreće i ostale Mercedesove modele koji na sebi nose broj 43.

Prijenos snage na obje osovine (4Matic) obavlja se preko 9-stepenog automatskog mjenjača, a sve spomenuto dovoljno je da Mercedesov crossover za ubrzanje od 0 do 100 km/h potroši manje od 5 sekundi.

Uz adekvatno podešen ovjes, 4 radna programa motora i mjenjača (Eco, Comfort, Sport i Sport+) i distribuciju obrtnog momenta prema osovinama u omjeru 31 posto naprijed i 69 posto nazad, GLC43 Coupe odlično se uklopio u prazan prostor između modela GLC300 i najavljenog modela GLC63 i trenutno je jedini pravi konkurent BMW-ovom crossoveru X4 M40i.

Pored činjenice da GLC43 Coupe ima nešto snažniji motor i neznatno bolje ubrzanje, većina misli da je vizuelno mnogo uspješniji od bavarskog konkurenta. Prvi primjerci u prodajne salone stižu nakon premijernog predstavljanja na Sajmu automobila u Parizu.

Vezani članci