Za vožnju sa stilom
0

Megane CC - coupe za ozbiljne vozače

Sarajevo-x.com
Renault će na martovskom sajmu automobila u Ženevi predstaviti svoj novi coupe-kabriolet Megane CC sa mnogo stila, opremljen pokretnim staklenim krovom iz dva dijela uokvirenom crnom metalnom konstrukcijom koji izgleda kao da je sav od stakla.

Ovaj četverosjed izgleda mnogo lakše i manje nezgrapno, a uz to Megane CC je prvi Renault sa mjenjačem sa dvije spojke.

Emisija štetnih gasova smanjena je za 17 posto.

Renaultovi šefovi željeli su da nova verzija vozila bude predviđena za ozbiljne vozače, a ispod haube će kupci moći izabrati tri benzinca i tri dizel motora - 1.6 16V sa 110 KS, Tce turbo sa 130 i 2.0 16V sa 140 KS, koji se može upariti s automatskim mjenjačem, a dizelaši su poznati dCi motori snage 110, 130, odnosno 160 KS.

Novi CC je sofisticiraniji od prethodnog modela, ima glatke linije i stilizovaniji zatamljeni krov koji se spušta za 21 sekundu.

Sa podignutim krovom obim gepeka je 417 litara, što je najmanje u klasi. Spuštanjem krova prostor se dodatno reducira na 211 litara, ali iz Renaulta pozitivnim ističu olakšani pristup otvoru gepeka.

Cijena Megana CC još uvijek nije poznata, ali se pretpostavlja da će pokušati parirati Peugeotu 308 CC, sa startnom cijenom od oko 23.000 eura.

U prodaji će se naći od juna.

Vezani članci