Noviteti
0

McLaren neće praviti SUV-ove

Klix.ba
Izvršni direktor McLarena, Mike Flewitt, u razgovoru na Sajmu automobila u Pekingu jasno je rekao da prestižna britanska automobilska kompanija nema namjeru da u budućnosti proizvede SUV ili crossover automobil.

I dok se u Maseratiju i nekolicini drugih automobilskih kompanija uveliko pripremaju za ulazak u globalno sve popularniji SUV/crossover segment, planovi McLarena ostaju fokusirani na produkciju isključivo (super)sportskih modela.

"Mi zaista mislimo da trenutno pravimo najbolje sportske automobile na svijetu, a naš plan je da svake godine predstavimo novi model“, naglasio je Flewitt.

Tako se naredne godine očekuje da McLaren predstavi model P13 koji bi trebao biti osnovni McLaren u ponudi kompanije koja je do 2017. godine planirala godišnje prodavati oko 4.000 automobila, što je osjetno više od prodajnih planova za tekuću godinu koji iznose 1.600 primjeraka.

Osnovna cijena trenutno najjeftinijeg McLarena iznosi 177.000 dolara, i to je iznos ispod kojeg McLaren neće ići, a kada se naredne godine pojavi P13 njegova početna cijena trebala bi biti 200.820 dolara.

Vezani članci