Noviteti
20

Landwind objavio fotografije kopije Range Rover Evoquea, crossover uskoro u prodaji

Klix.ba
Kineski proizvođač automobila Landwind je objavio nekoliko fotografija produkcijske verzije modela X7, kontroverzne kopije Range Rover Evoquea.

U Land Roveru su bili veoma nezadovoljni kada je kompanija Landwind predstavila mode X7 prošle godine u Kini. Spominjala se i tužba zbog kopiranja dizajna modela Evoque, ali je na kraju odlučeno da se od toga odustane zbog zastarjelih zakona u Kini koji se tiču zaštite intelektualnog vlasništva.

Landwind X7 će se u prodaji naći narednog mjeseca, a kompanija je objavila nekoliko fotografija ovog automobila koji je veoma sličan Land Roverovom Evoqueu, ali i više od tri puta jeftiniji.

Kada je riječ o dizajnu, Landwind X7 je odlično opremljen crossover u čijoj unutrašnjosti se nalazi 10,2-inčni ekran osjetljiv na dodir koji je dio infotainment sistema, tu su retrovizori opremljeni grijačima, električna parking kočnica, tempomat, GPS, Bluetooth, kamera za pomoć pri kretanju unazad, klima-uređaj i sistem ulaska u automobil bez ključa. Sve navedeno posjeduje osnovni model, dok bolje opremljeni model ima i veliki panoramski krov, kožom presvučena elektronski prilagodljiva sjedišta s grijačima, sound sistem sa osam zvučnika, sistem za praćenje pritiska u gumama i sistem upozorenja na napuštanje trake.

Crossover pokreće Mitsubishijev četverocilindrični 2,0-litarski benzinski motor s turbopunjačem, koji razvija 190 KS uz 250 Nm obrtnog momenta. Snaga se prenosi na prednje točkove, a opciono je moguće dobiti pogon na sva četiri točka. U ponudi su šestostepeni manuelni i osmostepeni automatski mjenjači.