Noviteti
0

Kozmetički ušminkani Nissan Qashqai

FENA
Popularnost Nissan Qashqai ne jenjava niti tri godine otkako je ovaj crossover predstavljen javnosti, ali u Nissanu su ipak pripremili kozmetički ušminkani model koji dolazi u prodaju u proljeće 2010. godine.

Kako se moglo vidjeti na fotografijama konačne serijske verzije sa izvedenim faceliftingom, novi je oblik prednjeg poklopca motora, maska motora je masivnija, a modernije su oblikovana i svijetla. Promijene su jednako zahvatile i Nissan Qashqai sa pet sjedala, kao i Nissan Qashqai +2 sa sedam sjedala. Novi oblik je i stražnjih svjetala, a stop svijetlo izvedeno je LED tehnikom.

U unutrašnjosti potpuno su novi instrumenti, LCD ekran putnog računala sada je smješten između brzinomjera i obrtomjera. Sve verzije imaju novu središnju konzolu koja se razlikuje s obzirom da li se radi o 4WD ili 2WD verziji. Nekih tehničkih promjena na 4WD i 2WD prijenosu snage nema, a novost je ECO verzija 1,5-litrenog dizelskog motora sa 106 KS koji ima oznaku 'Pure Drive'.

Redizajnirani model Qashqai ima nešto manju masu, naplaci su aerodinamičnijeg oblika, a ugrađene su i gume koje imaju niži otpor kotrljanja, što uz produženi šesti prijenosni omjer u mjenjaču doprinosi smanjenoj potrošnji i nižoj emisiji CO2 koja iznosi 129 g/km. Cijene novog facelift Nissan Qashqaia za sada nisu poznate.