Noviteti
0

Kia - novi SUV srednje klase "Borrego"

FENA
Kia Motors je za novi SUV srednje klase izabrala ime Borrego. KIA Borrego razvijan je i testiran pod kodnim imenom HM, a svjetska premijera bit će na Detroit Auto Showu u siječnju 2008. godine.

Prvi je to SUV srednje klase marke KIA koji će imati mjesta za prijevoz pet do sedam osoba. Pri tom stručnjaci Kije uvjeravaju da će na sjedalima u trećem redu moći sjediti odrasle osobe. KIA Borrego prvenstveno je namijenjen kupcima u Americi, što je i vidljivo iz njegove motorizacije koja se sastoji od V6 i V8 benzinskog motora.

Benzinski V8 motor nudit će se samo na određenim tržištima, a to je ujedno i jedan od najsnažnijih motora u cijeloj KIA modelnoj liniji. Ime Borrego dolazi od autohtone pasmine ovce iz Kalifornije i najvećeg pustinjskog nacionalnog parka. Borrego će se proizvoditi u Koreji, a početak prodaje se očekuje u kasno proljeće ili početkom ljeta 2008. godine. Kia Borrego je veći od modela Sorento, a u biti dizajnerski je izveden iz konceptne studije "Mesa" koja je bila prvi put prikazana na Detroit Motor Showu 2005. godine.