Audi RS6 Avant Plus
9

FOTO / Kada 560 KS nije dovoljno

Klix.ba
Šef audijevog sportskog odjela, Stephan Reil, potvrdio je da su u Audiju spremili Plus varijantu koja će se uskoro ponuditi kupcima modela RS6 Avant. Čini se da standardnih 560 KS nije bilo po ukusu zaposlenih u "radionici snova", pa je snaga motora podignuta na 608 KS.

Gospodin Reil je, također, izjavio da se Audi RS6 Avant Plus, čije se lansiranje na tržište očekuje vrlo brzo, neće smatrati nikakvom specijalnom edicijom, niti će se praviti u ograničenom broju primjeraka, kao što je bilo u slučaju nekih drugih "posebnih" Audija.

Pored povećanja snage motora, RS6 Avant Plus (zajedno sa drugim modelima koji će u dodatku imati oznaku Plus) bit će lakši, a pored toga imat će drugačije podešen ovjes.

Na pitanje da li će i Audi RS5 imati svoju snažniju "Plus" verziju, Reil je rekao kako u sportskom odjelu Audija smatraju da je iz njegovog 4,2-litarskog V8 motora već izvučen maksimum. Ako se da zeleno svjetlo za RS5 Plus, što i nije tako vjerovatno, kupci bi mogli računati tek na smanjenje težine i drugačije podešen ovjes.