Sa evropskim specifikacijama
2

Jeep Grand Cherokee stiže u Ženevu

Klix.ba
Kompanija Jeep je najavila planove da na Sajmu automobila u Ženevi predstav i Grand Cherokee sa evropskim specifikacijama.

Evropska verzija Grand Cherokeeja je identična osvježenom modelu koji je debitovao u Detroitu. Ima napredni dizajn, a prednji dio automobila je usvojio i LED svjetla. Prednja maska je također redizajnirana, kao što je slučaj i sa stražnjim svjetilma i većim stražnjim spojlerom.

Promjene u unutrašnjosti uključuju trokraki upravljač, detalje od drveta i sjedišta presvučena Natura Plus kožom za najopremljeniju Summit varijantu. Tu je i digitalna instrument tabla i UConnect infotainment sistem sa 8,4-inčnim ekranom.

Detalji o performansama zasad nisu poznati, ali bi model mogao dobiti 3,0-litarski V6 dizelski motor, kao i 3,6-litarski V6 i 5,7-litarski V8 benzinski motor. Bez obzira na odabir motora, on može biti uparen sa novim osmostepenim automatskim mjenjačem koji obećava smanjenu potrošnju goriva i emisije CO2.

Grand Cherokee će biti u prodaji na evropskom tržištu tokom trećeg kvartala, a cijena će biti poznata nešto prije početka prodaje.