Jedan od najpopularnijih modela
7

FOTO / Hyundai predstavio osvježeni ix35

Klix.ba
Nova unaprijeđena verzija drugog po redu najprodavanijeg Hyundai modela u Evropi ikad, Hyundai ix35 imala je svoje predstavljanje na sajmu automobila u Ženevi.

Pored osvježenja izvana i iznutra, povećana je snaga motora, te kao opcija dodan je automatski mjenjač za dizelske verzije motora. Novost je i Flex Steer sistem upravljanja sa tri moda podešavanja na upravljaču koji nudi poboljšanu voznu dinamiku.

Osvježeni ix35 može se pohvaliti i sa mnoštvom tehnoloških unaprijeđenja, koje ga čine još privlačnijim za evropskog kupca. Još od lansiranja prvog modela u martu 2010. godine, ix35 je ostvario dosta visoku razinu potražnje kod potrošača. Postao je najprodavaniji model Hyundaia u historiji, te je premašio sva očekivanja kompanije.

Hyundai je upravo do marta 2013. godine prodao preko 200 hiljada jedinica SUV vozila C segmenta u Evropi. Jedno od najvećih unaprijeđenja ovog modela biti će upravo zamjena 2.0-litarskog benzinskog motora sa super efikasnim "Nu" 2.0-litarskim GDI motorom (direktno ubrizgavanje goriva) sa 166 KS. Motor je razvijen u razvojnom i istraživačkom centru Russelsheimu, Njemačka, a zadovoljava i Euro-5 standard.

Novitete kod osvježenog ix35 čine i sjedišta sa grijanjem, prednji parking senzori, a kao opciju također kupci će moći odabrati i 4.2-inčnu TFT supevision komandnu tablu koja vozaču daje izvrsnu preglednost i vidljivost informacija. Evropski kupci moći će izabrati poboljšani audio i navigacioni sistem, zajedno sa 7-inčinim LCD monitorom.

Za bolje osvjetljenje Hyundai je ponudio Bi-Xenon prednja svjetla po prvi put na ovom modelu kao opciju, te LED dnevna svjetla kao standard. Osvježena je unutrašnjost vozila u svakom pogledu, sjedišta i unutrašnje obloge vrata su urađene sa vrhunski kvalitetnim materijalima, držači za čaše su osvjetljeni, a vjetrobransko staklo je blago osjenčeno što dodatno osvježava izgled ovog vozila.

Redizajnirani ix35 za evropsko tržište proizvoditi će se u najsavremnijoj evropskoj fabrici u Češkoj, Našovice.