Još jedan novitet
1

Hyundai otkrio i20 prije debija u Ženevi

Sarajevo-x.com
Hyundai je otkrio prvw fotografije novog i20, prije njegove svjetske premijere u Ženevi. Novi model je izašao tri godine nakon predstavljanja prve verzije, praćen osvježenim dizajnom, bogatijom opremom, te sada dolazi kao automobil koji ima jednu od najnižih emisija CO2 u evropskom B segmentu.
U ponudi motora pored četiri opcije koje će se nuditi kupcima, dostupan će biti i novi turbodizelski 1.1 litarski 3-clindrični motor koji će proizvoditi 75 KS. Uz pomoć Hyundai “Blue Drive” ekološke tehnologije, osvježeni model emitovati će samo 84 g/km CO2. Motor je razvijen u Hyundaijevom evropskom odjelu za Istraživanje i razvoj u Russelheimu u Njemačkoj.

Pored ovog baznog motora će biti ponuđen još jedan 1,4 litarski dizel sa 90 KS koji će emitovati 100 g/km CO2, dok će kombinovan sa Hyundai “Blue Drive” tehnologijom emisija iznositi samo 96 g/km CO2.

Izmjenjeni vanjski izgled nosi obilježja Hyundaijevog novog dizajna, uključujući prepoznatljivu heksagonalnu maska i nova prednja svijetla. Unapređujući dizajn u odnosu na prethodnika, dizajneri u europskom studio su modernizirali i20 i sa savremenim profilima prednjih branika, i novom haubom, te novim dizajnom točkova.

Novi i20 zadržao je svoje stare dimenzije širina (1710 mm), visina (1490 mm) i međuosovinski razmak (1490mm), dok se dužina povećala za samo 55mm (prednji dio 30, zadnji dio 25 mm).

Allan Rushforth, zamjenik predsjednika i šef operativne službe je to komentirao:” i20 je bio veoma popularno vozilo kod europskih kupaca otkako se pojavio na tržištu u 2009., zahvaljujući svojoj kombinaciji efikasnosti, kvaliteta, praktičnosti i vrijednosti.”

Zahvaljujući unaprijeđenoj i proširenoj paleti motora, koju čine neki od “najčišćih” motora u svom segmentu, oštrom dizajnu inspirisanim fluidnom skulpturom, novi i20 će se zasigurno približiti široj tržišnoj skupini, uključujući mlađe kupce.

Kao i kod svih ranije predstavljenih modela, novi i20 dolazi sa već prepoznatljivom Triple Five Garancijom.