Noviteti
0

Hyundai noviteti sa pariškog sajma automobila

Klix.ba
Hyundai Motor je, između ostalog, zvanično predstavio novu generaciju svog kompaktnog modela i20 na Sajmu automobila u Parizu.

Novu Generaciju i20 krasi sofisticirani dizajn, u klasi vodeća prostranost interijera, bogata opremljenost i poboljšani komfor. Zahvaljujući tome ovaj model možemo uvrstiti bez imalo razmišljanja u premium segment po pitanju kvaliteta. Dizajniran, razvijen i konstruiran u Evropi. Nova Generacija i20 je istinsko evropsko vozilo i Sajam automobila u Parizu bio je prirodan slijed i najbolji izbor za predstavljanje.

Hyundai je zvanično potvrdio da će nova generacija i20 biti osnažena sa 1.0 litarskim turbo trocilindričnim benzinskim agregatom u 2015. godini. Novi Kappa 1.0 litarski T-GDI motor je prvi u svojoj generaciji malih turbo benzinskih motora, te tako nudi poboljšane performanse, užitak u vožnji i efikasnost. Ovaj motor razvijen je u Evropskom tehničkom centru u Russelsheim-u, isti ima snagu od 120 KS i obrtni momenat od 172 Nm.

Allan Rushford, zamjenik predsjednika i COO u Hyundai Motor Corp je dao komentar: "i20 je istinsko europsko vozilo i ponosni smo što smo imali priliku da ga predstavimo u Parizu. Zahvaljujući novom 1.0 T-GDI benzinskom agregatu pratimo trend malih motora sa turbo punjenjem, koji pružaju veliki užitak prilikom vožnje i koji su ujedno efikasni. Novi motor još jednom potvrđuje Hyundai misiju u Europi, a to je održiva mobilnost, te na taj način nam daje priliku da zavirimo u budućnost i njihove buduće inovacije."